Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δημήτρης Λαμπρέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Μικρά Ασία και τη Λέσβο.

Σπούδασε, με υποτροφία, Φιλοσοφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ (Η.Π.Α.).

Είναι Καθηγητής της Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δημοσίευσε φιλοσοφικές μελέτες και άρθρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έλαβε μέρος σε φιλοσοφικά Συνέδρια.

Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στο χώρο της φιλοσοφικής ανθρωπολογίας, της κοινωνικής φιλοσοφίας και της αισθητικής. Έχει εκδώσει δεκαοκτώ φιλοσοφικά βιβλία. Είναι Ιδρυτής και Διευθυντής Έκδοσης της Επετηρίδας Φιλοσοφικής Έρευνας δια-ΛΟΓΟΣ και Διευθυντής της Σειράς δια-ΛΟΓΟΣ/ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ των Εκδόσεων Παπαζήση (Δια-ΛΟΓΟΣ Επετηρίδα φιλοσοφικής έρευνας) . Είναι, επίσης, Ιδρυτής και Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Βιοπολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών 

Ο Δημήτρης Λαμπρέλλης είναι ποιητής. Ποιήματά του και συνεργασίες του σχετικά με τη μελέτη και την κριτική της λογοτεχνίας έχουν δημοσιευθεί σε μία σειρά από λογοτεχνικά περιοδικά, στον ημερήσιο τύπο και σε Ανθολογίες.

Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, και διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας. Έχει ήδη εκδώσει εννέα ποιητικές συλλογές και μία μελέτη για τον Μ. Σαχτούρη.

Ο ίδιος έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με την φωτογραφία και δεκαπέντε χρόνια με την φωτογραφία φύσης. Είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές Εκθέσεις Φωτογραφίας. Πραγματοποίησε δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και έχει ήδη εκδώσει δύο λευκώματα φωτογραφίας και δύο ημερολόγια, για ορισμένες δε από τις φωτογραφίες του έχει διακριθεί.

Ομιλίες

Οπτικοακουστικό Υλικό από τις Διαλέξεις και τις Παρουσιάσεις του Δ. Λαμπρέλλη.

έργο

Διακρίσεις, μελέτες και παρουσιάσεις του Δ. Λαμπρέλλη

Βιβλία

Βιβλία και εξώφυλλα υπογεγραμμένα από τον Δ. Λαμπρέλλη